ONZE OPLOSSINGEN

Informatie moet persoonlijk, relevant en via het juiste medium beschikbaar zijn, altijd en overal. Bekijk onze oplossingen. 

Technologie maakt digitaal persoonlijk

Het is niet meer voldoende om de klantcommunicatie ‘gewoon’ adequaat af te handelen. Een klant verwacht meer. Een persoonlijke beleving en het gevoel gewaardeerd te worden, staan daarbij voorop. Dat betekent dat informatie persoonlijk, relevant en via het juiste medium beschikbaar moet zijn, altijd en overal. Hoe kun je hieraan voldoen als je miljoenen klanten hebt en toch persoonlijk wilt blijven?

 

VOORDELEN

MARKETING & INNOVATIE

Sterkere klantenbinding en meer onderscheidend vermogen

 

 
 
 

VOORDELEN

IT

Lagere kosten, veilige klantinteractie, AVG compliant en met sneller resultaat.

 

VOORDELEN

KLANTENSERVICE

Geef klanten de regie met digitale zelfservice en 24/7 bereikbaarheid om zelf zaken te regelen

DE VOORDELEN

Sterkere klantenbinding

Lagere kosten

Sneller resultaat

Meer onderscheidend vermogen

Sterkere klantenbinding

Goede digitale klantinteractie zorgt voor duidelijkheid en snelle afhandeling van processtappen die je je klant laat doorlopen. Dat gaat veel verder dan triggers vanuit je systemen die e-mails versturen. Je wilt je klant digitaal bij de hand nemen en begeleiden in elke fase van de klantreis. Onze oplossingen zorgen hiervoor. 

 

Lagere kosten

Herbruikbaarheid van content en logica met real-time data integratie zorgen voor de laagst denkbare kosten per klantinteractie of communicatie. Door inrichting van end-to-end digitale klantreizen en het bieden van digitale zelfservice verlagen we de druk op callcenter, webcare en IT.

 

Sneller resultaat

Door onze kennis over hoe je klantinteractie kunt verbeteren in te zetten, kunnen alle klantreizen sneller frictieloos gerealiseerd worden dan je denkt. De klantbetrokkenheid verhogen is het ultieme doel en hoeft niet ingewikkeld te zijn. En het mooie is: je kunt gewoon je werk blijven doen, wij regelen het voor je.

 
 

Meer onderscheidend vermogen

Door de slimme inrichting van onze datagedreven oplossingen in jullie organisatie zorgen we voor een ultiem persoonlijke ervaring voor jouw klanten, business en medewerkers. Door slim gebruik van data voelen klanten zich ook digitaal herkend, omdat ze persoonlijk worden aangesproken. Bovendien bedien jij ze op de manier die hen aanspreekt. Daardoor kunnen je medewerkers zich richten op écht persoonlijk klantcontact.