KLANTEN VERLEIDEN MET INTELLIGENTE FORMULIEREN

Maak het invullen van formulieren leuk. Voor je klanten én voor jouw bedrijf.

Om klanten binnen te halen, te behouden of diensten aan te bieden, heb je informatie nodig. En dat betekent dat je hen moet vragen een formulier in te vullen. En als mensen ergens een hekel aan hebben, is het dat wel. Het is vervelend en tijdrovend. Hoe vaak laat jij je klanten informatie meerdere keren intikken? Klanten willen persoonlijke ervaringen die inspelen op hun behoeftes of aanbieden waarnaar ze op zoek zijn – soms voordat ze zelf weten wat dat is. Met intelligente formulieren wordt dat nu mogelijk. Veel sneller en goedkoper dan formulieren op papier of in PDF formaat en al helemaal dan het zelf bouwen van webformulieren of gebruik van Adobe.

44% of younger millennials and more than half of older millennials say they feel frustrated and annoyed when a bank’s website isn’t mobile friendly. – Forrester Research

KLANTACQUISITIE

Met intelligente formulieren een prospect overtuigen

Met de nieuwe generatie formulieren zijn de mogelijkheden eindeloos om een prospect te verleiden. Aanvragen, offertes, voorstellen, contracten en overeenkomsten kunnen allemaal real-time en on-demand worden aangeboden nadat een formulier is ingevuld. Hierbij is het van groot belang om rekening te houden met de wensen van de prospect of klant. Prospects zijn namelijk op zoek naar gemak en houden niet van gebroken processen. Ze willen online, liefst mobiel, met zo weinig mogelijk moeite zaken doen. Intelligente formulieren met voor-ingevulde velden en persoonlijke, relevante vragen, zijn dan een uitkomst. Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.

Whitepaper: 5 essentiële componenten voor een zorgeloze klantervaring

Tijd om groter te denken. Over mobile-first klantcommunicatie, responsive documenten en geautomatiseerde gegevensverwerkingsprocessen. Geen onnodige vertraging of gebroken formulieren in je scherm, maar altijd en overal een persoonlijke benadering. Ontdek de 5 essentiële componenten die nodig zijn om een zorgeloze klantervaring op te bouwen. 

KLANT ONBOARDING

Heet je nieuwe klant welkom met een geautomatiseerd formulier

De toekomst van een formulier is een digitaal proces waarbij vormgeving afgestemd kan worden op de gebruiker en mobiele devices. Reeds bekende gegevens van de klant kunnen automatisch worden ingevuld en de ‘invuller’ wordt door het onboarding proces heen begeleid. Het formulier kan zich aanpassen aan de klant en wordt daardoor klantvriendelijk (‘adaptief’). En de klant krijgt uiteraard alleen relevante vragen te zien en kan meteen een gegenereerd resultaat, transactieoverzicht of adviesrapport ontvangen . De eerste klap is een daalder waard.

KLANTBEHOUD & GROEI

Maak van klanten snel ambassadeurs

De nieuwe generatie formulieren zijn ervaringen in de vorm van adaptieve interviews. En hoe blij worden klanten hiervan als ze goed en snel geholpen worden, ongeacht tijd en plaats. Ga maar na: een snelle, foutloze afhandeling van een schadeclaim, het zelf kunnen updaten van accountgegevens of een snelle opvolging van een verzoek om informatie. Allemaal stuk voor stuk persoonlijke positieve klantervaringen die dankzij intelligente formulieren mogelijk worden gemaakt. Zo creëer je dus customer engagement en ontzorg je meteen je eigen organisatie, door het aanbieden van geautomatiseerde self-service opties. Processen om zaken met jou te doen worden tot wel 90% sneller en goedkoper voor jou en je klant.

ONZE GARANTIES

Wij begrijpen heel goed dat het moeilijk kan zijn om de voordelen van moderne technologie in combinatie met klantcontact duidelijk voor ogen te hebben. Daar komt bij dat je met veel partijen te maken hebt: je prospects en klanten, je sales- of campagneteam, je IT-afdeling. Wij denken dat je al deze partijen tevreden kan maken. Vanwege gemak, snelheid, flexibiliteit, maar ook inzicht in welke vragen er allemaal gesteld worden.

KLAAR VOOR VERBETERING?

Wil je praktische handvatten om een helder beeld te krijgen van hoe die verbetering precies tot stand kan komen? Dan is een vrijblijvende innovatiesessie een echte aanrader. Uitgangspunt zijn jouw doelstellingen en business vraagstukken. Meld je nu aan en wij nemen snel contact met je op om deze sessie te plannen.