NL +31 (0)30 65 66 140 BE +32(0) 16 38 69 10 info@dialoggroep.eu

INTELLIGENTE FORMULIEREN

Maak formulieren het startpunt van geautomatiseerde digitale klantinteracties.

Bekend met de uitdrukking ‘iemand van het kastje naar de muur sturen? Klanten maken dit helaas maar al te vaak mee. Vaak zijn formulieren op zichzelf staande documenten en daardoor zeer foutgevoelig, traag en ze verdwijnen wel eens. Dit kost onnodig veel tijd en geld, maar zorgt ook voor veel irritatie bij zowel de klant als bij de medewerker. Dat kan anders!

Met onze intelligente formulieren transformeer je een simpel formulier in een startpunt van de digitale klantreis. Klantinformatie wordt in real-time opgeslagen, zodat je doorlooptijd inkrimpt en klanten sneller geholpen worden. Laat die kans niet liggen om processen voor het verzamelen en verwerken van informatie van je klanten te vernieuwen en zo de klantbeleving te verbeteren.

Z

End-to-end digitaal

Voorkom gebroken processen voor je klanten door koppelingen aan alle benodigde backoffice systemen. Van dagen naar minuten doorlooptijd. En compliant.

Z

Korte ontwikkeltijd

Creëer snel en eenvoudig responsive formulieren met een drag-and-drop tool in je browser. Voor digitaal en mobiel gebruik. Java kennis is niet nodig!

Z

Snel aanpasbaar

Krijg inzicht in de momenten waarop klanten de formulieren verlaten en pas de vragen direct aan voor een verhoogde verbeterde klantinteractie. Verlaag hiermee razendsnel je uitval.
Z

Klantvriendelijk

Ontdek de mogelijkheden van next-gen formulieren die irrelevante vragen voorkomen, vooraf ingevulde gegevens tonen en een consistente klantervaring bieden over alle kanalen.

Klantcase:

Een bekende bank geeft via De Bespaarexpert klanten inzicht in mogelijke besparingen op vaste lasten. Alle adviseurs werken nu met een Bespaarplan-applicatie waarmee in gesprekken met klanten vaste lasten van 15 categorieën worden ingevoerd. Met behulp van een referentietabel wordt real-time een bespaarpotentieel berekend, een adviesrapport tijdens het gesprek per e-mail bij de klant afgeleverd en in het archief van de bank opgeslagen.

Over Intelligente Formulieren

“Het is ongelofelijk hoe makkelijk het is om slimme formulieren te bouwen die jouw processen (deels) kunnen automatiseren. Door het formulier adaptief te maken, neemt de relevantie ook toe. Daardoor neemt de kwaliteit toe en nemen de doorlooptijden af.

Kers op de taart is dat de data van begin tot eind gevolgd kan worden, zodat het verbeteren van het proces nog makkelijker wordt.”

Michaël Mimoso, specialist Dialog Groep 

Zeg de invulbare pdf gedag

Het formulier van de toekomst is helemaal geen formulier meer, maar het startpunt van een digitaal proces voor het verwerken van informatie. Verbeter de klantbeleving door het snel afhandelen en verwerken van gegevens vanaf alle apparaten, op elke plaats en op elk moment.  

Intelligente formulieren in grote organisaties

Hoe meer informatie jij van jouw klanten nodig hebt, hoe leuker wij het vinden. Daarom zijn wij erg blij met onze relaties in de telecommunicatie, verzekerings-, energie- en bankenwereld. Want als het om formulieren gaat, kunnen we hier helemaal los: formulieren om mee aan te vragen, schade te melden, aangifte te doen en mutaties door te geven.

Snel is de standaard

Gebruik blijven maken van conventionele formulieren, zoals papier en pdf, is eigenlijk gewoon geen optie meer. De doorlooptijd is (te) lang, digitaal ondertekenen is niet mogelijk en er is geen koppeling met databases, wat leidt tot dubbele of irrelevante vragen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. In een wereld waar ‘snel’ de standaard is, levert de stap naar een digitaal proces (want dat is wat een intelligent formulier eigenlijk is) dan ook grote voordelen op. In de eerste plaats voor jouw relaties, die veel tijd besparen en sneller resultaat zien. En voor jezelf, omdat een bewerkelijk en tijdrovend proces veel efficiënter en met aanmerkelijk kleinere foutenkans verloopt.

Geautomatiseerd digitaal proces

De kans is groot dat je organisatie ook voor interne uitdagingen met formulieren staat. Denk bijvoorbeeld aan problemen met de kwaliteit van gegevens, uitgebreide checks op compliance, onvolledige formulieren en handmatige processen. De lange doorlooptijden, fouten en verstoorde processen resulteren in late reacties naar klanten en dus omzetverlies.

Touchpoints en customer journey

De echte opbrengst zit hem natuurlijk in de marketing- en salesfunnel. In de dagelijkse strijd om de gunst van jouw klanten en prospects, wil je dat hun klantreizen optimaal verlopen. Elk touchpoint – en daar zijn formulieren een fragiel voorbeeld van – moet kloppen. Neem van ons aan dat goed uitgebalanceerde slimme formulieren de klantreis maximaal bespoedigen.

KLAAR VOOR VERBETERING?

Wil je praktische handvatten om een helder beeld te krijgen van hoe die verbetering precies tot stand kan komen? Dan is een vrijblijvende innovatiesessie een echte aanrader. Uitgangspunt zijn jouw doelstellingen en business vraagstukken. Meld je nu aan en wij nemen snel contact met je op om deze sessie te plannen.

NOG NIET OVERTUIGD?

Lees dan verder om te ervaren hoe je met dit systeem direct kan anticiperen op de vragen van de klant. Door de inzet van deze nieuwe generatie formulieren is het heel eenvoudig om klanten en prospects blij te maken door real-time en on-demand aanvragen, offertes, voorstellen, contracten en overeenkomsten aan te bieden. 

BLOGS & INSPIRATIE