ONDERSCHEIDEND ZIJN MET RESPONSIVE DIGITALE KLANTCOMMUNICATIE

Het leveren van relevante communicatie is essentieel voor elke organisatie. Met responsive digitale klantcommunicatie is dat mogelijk.

Bedrijven moeten zich tegenwoordig in allerlei bochten wringen om op te vallen. Met een standaard e-mail kom je er allang niet meer. Relevant zijn en jezelf onderscheiden met communicatie die ertoe doet, dat is waar het om gaat. En dat ook nog eens op alle schermen, altijd en overal. Dat is allesbehalve een makkelijke opgave. Ons responsive digitale klantcommunicatiesysteem maakt het mogelijk om dat doel te realiseren en klanten en prospects content aan te bieden die geoptimaliseerd is voor elk scherm en op meerdere kanalen als SMS, Push, HTML5 e-mail en web. Online, in je mailclient of telefoon of zelfs in-app.

Meer dan 1 miljard berichten worden maandelijks gestuurd tussen klanten en bedrijven via Facebook Messenger. – Facebook

KLANTACQUISITIE

Met responsive digitale klantcommunicatie een prospect verleiden

Bij het binnenhalen van een prospect is timing alles. Het juiste bericht op het juiste moment en op het juiste medium aanbieden. Wie dat kunstje beheerst, is spekkoper. En met één ontwerp voor multichannel-verzending wordt dat wel heel makkelijk. Of het nu gaat om e-mails, sms’jes, push-notificaties of gepersonaliseerde berichten voor apps, met ons systeem kan iedere organisatie zijn prospects waar, wanneer en hoe dan ook benaderen. Op alle devices en met de mogelijkheid om meteen call-to-actions om te zetten naar een vervolg.

Whitepaper: Data-driven insights voor een indrukwekkende customer engagement

Een markt waarin klantervaring en beleving dé manieren zijn om jezelf te onderscheiden. Lees ‘Digital Transformation: Using data-driven insights for exceptional customer engagement’ om erachter te komen wat de best practices voor digitale transformatie zijn. Ook vind je een roadmap, interviews en cases van onder andere onderzoeksbureau IDC, organisatieadviesbureau Accenture en marktleider in digitale transformatie Pitney Bowes.

KLANT ONBOARDING 

Verwelkom je nieuwe klant met gepersonaliseerde digitale klantcommunicatie

Hoe fijn is het als een prospect die klant wil worden in een warm bad terechtkomt? Met ons systeem is het mogelijk om binnen eenzelfde bericht per apparaat de klantervaring te optimaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld sociale kanalen, kaarten en nog meer toevoegen. En kunnen klanten met hun vingers documenten ondertekenen, rechtstreeks vanaf hun telefoon. Volkomen veilig natuurlijk.

KLANTBEHOUD & GROEI

Een echte connectie maken tijdens elk contactmoment met responsive datagedreven communicatie

Een klant moet je nooit voor lief nemen. Dat is waar het om gaat bij klantenbinding. Met ons systeem vergroot je de betrokkenheid tussen jou en je klanten. Hoe? Door met het real-time dashboard voortdurend de voortgang te bewaken, verbeteringen door te voeren en campagnes te finetunen. Zo zie je direct welke communicatie goed presteert en welke verbeterd kan worden. En welke keuzes klanten maken, wanneer ze die maken en van welk device ze gebruik maken. Met de informatie over de digitale betrokkenheid van je klanten ben je in staat om een echte connectie te maken tijdens elk contactmoment en draag je bij aan een optimale klantbetrokkenheid. Je maakt het je klant gemakkelijk met one-click open zodat ze niet steeds hun password hoeven intikken, digitale handtekeningen en de mogelijkheid om zelf hun data te rangschikken bijvoorbeeld. En als je klant niet reageert op het ene kanaal switcht de oplossing zo naar het volgende toe.

ONZE GARANTIES

Wij begrijpen heel goed dat het moeilijk kan zijn om de voordelen van moderne chattechnologie in combinatie met klantcontact duidelijk voor ogen te hebben. Daar komt bij dat je met veel partijen te maken hebt: je prospects en klanten, je sales- of campagneteam, je IT-afdeling. Wij denken dat je al deze partijen tevreden kan maken. Vanwege gemak, snelheid, flexibiliteit, maar ook inzicht in welke vragen er allemaal gesteld worden. 

KLAAR VOOR VERBETERING?

Wil je praktische handvatten om een helder beeld te krijgen van hoe die verbetering precies tot stand kan komen? Dan is een vrijblijvende innovatiesessie een echte aanrader. Uitgangspunt zijn jouw doelstellingen en business vraagstukken. Meld je nu aan en wij nemen snel contact met je op om deze sessie te plannen.