DIGITALE KLANTCOMMUNICATIE 

 Hoe goed bereik jij je klanten? Spring weer in het oog met communicatie die echt op je klant is gericht. Ben je benieuwd hoe het werkt? We leggen het je uit in een vrijblijvende innovatiesessie.

Klanten hebben steeds meer mogelijkheden om te communiceren met je bedrijf. Het liefst regelen ze alles via mobiel of springen van scherm naar scherm terwijl ze aan het multitasken zijn. Je bericht moet daarom toegankelijk, boeiend en uiterst consistent zijn. En voor iedereen zo geoptimaliseerd zijn, dat de digitale klantervaring op alle schermen hetzelfde is.

Met onze oplossing is het mogelijk om vanuit één platform responsive berichten te ontwerpen die op alle apparaten perfect worden weergegeven en in elk communicatiekanaal kunnen worden afgeleverd. Zo bereik je je klant beter en vergroot je de kans op (re)actie van de klant.

Z

Optimaal gebruiksgemak

Maak het gebruikers makkelijk. Het is voor iedereen mogelijk om content te maken die is geoptimaliseerd voor elk scherm. Verstuur via één browser relevante digitale communicatie in de vorm van data-gedreven e-mail, sms en pushmeldingen naar app of web.

Z

Vloeiende workflows

Maak gebruik van de escalatie workflow om escalatiescenario’s te bepalen indien een bericht niet wordt afgeleverd. Hiervoor is er geen programmering vereist.

Z

Waardevolle interacties

Verrijk elke interactie. Zet elk bericht om in waardevolle interactie met de mogelijkheid om een simpel bericht te verrijken met klikbare grafieken en interactieve, gepersonaliseerde video’s.

Z

Veiligheid voorop

Veiligheid is enorm belangrijk. Onze oplossing is voorzien van krachtige verificatie protocollen om het aantal clicks te minimaliseren en bescherming te bieden tegen phishingaanvallen. Ook zorgt onze oplossing voor protocollen voor het versterken van de klant veiligheid door inbox branding.

Klantcase:

Een Nederlandse aanbieder van kabeltelevisie, internet en mobiele telefonie wilde na overnames naar een toekomstvaste infrastructuur met omnichannel functionaliteit. Zo wordt het mogelijk om naast print ook vanuit één centraal platform berichten en notificaties naar digitale communicatiekanalen te sturen. Naar sms, e-mail, web (mijn omgevingen, portals), chat, app en social media. Eventueel met verwijzingen naar persoonlijke, interactieve communicatiepagina’s die bijvoorbeeld pdf’s of e-mails vervangen. Communicatie wordt hiermee veel sneller, persoonlijker en begrijpelijk gemaakt met een positief effect op de NPS en CES scores.

Over Digitale Klantcommunicatie

“Onze klanten hebben verschillende communicatieplatformen. De hoeveelheid klantdata die beschikbaar is, is enorm. Voor mij is en blijft het een enorme uitdaging de klant te ondersteunen bij complexe documentvraagstukken in deze digitale transitie.”

Wilfred Korporaal, specialist Dialog Groep

Ken je klant

Hoe goed ken jij je klanten eigenlijk? Je hebt als bedrijf verschillende manieren van communiceren. Ieder communicatiemiddel levert data op, of het nu een betaling is of een chatgesprek. Maar wordt al die data ook goed vastgelegd in jullie systemen? En kun je dat ook in real-time gebruiken zodat je klanten een persoonlijke aanbieding kunt doen? Bekijk de video en ontdek of je ‘jouw Jim’ zo goed kent als je denkt.

Van klanttransacties naar klantinteracties: de omnichannel experience

Veel grote bedrijven denken nog vanuit het ‘inside-out’-principe. Wat is het product dat we aanbieden? Welke informatie hebben wij nodig van de klant om een service te verlenen of een dienst te verkopen? Wat je eigenlijk zou moeten afvragen is hoe de klant naar je bedrijf kijkt. Wat heeft mijn klant op dit moment nodig? Hoe kan ik mijn klant daarbij helpen? Stap uit die cocon en durf als klant naar je organisatie te kijken. Ga van klanttransacties naar klantinteracties. Van ‘inside-out’ naar ‘outside-in’!

Tijd om klanten te bereiken

Klanten verwachten tegenwoordig een persoonlijke, real-time omnichannel ervaring die naadloos aansluit bij hun wensen, ongeacht de fase waarin ze met het bedrijf contact hebben. Helaas lopen ze vaak tegen langdurige processen aan die ze het gevoel geven een nummer in de database te zijn.

Om ervaringen te leveren die klanten verwachten moet je de juiste digitale betrokkenheid en skills hebben. Het juiste bericht op het juiste moment op de juiste plaats aanbieden is moeilijker dan het lijkt. Indien je online in staat bent om mensen, plaatsen en behoeften te ontdekken en vanuit context interactie aan te gaan op momenten dat klanten je nodig hebben, dan dring je pas echt tot je klanten door.

Meer dan alleen een trigger in een systeem

In veel organisaties worden uitgaande berichten naar klanten door automatische triggers in systemen verzonden. Deze klantcommunicatie krijgt weinig aandacht terwijl hier veel kansen liggen om de klantbeleving te verbeteren.

Daarnaast worden er binnen digitale transformatie programma’s compleet nieuwe digitale processen gebouwd die volledig voorbij gaan aan de, vaak, krachtige ‘motor’ die al beschikbaar is. Ga je nu voor nieuwbouw of vernieuw je deze ‘motor’ naar een omnichannel platform dat je helpt aan verbeterde mogelijkheden voor klantinteractie?

KLAAR VOOR VERBETERING?

Wil je praktische handvatten om een helder beeld te krijgen van hoe die verbetering precies tot stand kan komen? Dan is een vrijblijvende innovatiesessie een echte aanrader. Uitgangspunt zijn jouw doelstellingen en business vraagstukken. Meld je nu aan en wij nemen snel contact met je op om deze sessie te plannen.

NOG NIET OVERTUIGD?

Lees dan verder om te ervaren hoe je met dit systeem direct kan anticiperen op de vragen van de klant. Door de inzet van deze nieuwe generatie formulieren is het heel eenvoudig om klanten en prospects blij te maken door real-time en on-demand aanvragen, offertes, voorstellen, contracten en overeenkomsten aan te bieden. 

BLOGS & INSPIRATIE

4 tips om je digitale klantbeleving te verbeteren

4 tips om je digitale klantbeleving te verbeteren

De nieuwe maatregelen van onze regering om de steeds maar stijgende aantallen Corona- besmettingen snel terug te dringen, betekenen voorlopig weer meer thuiswerken en minder face-to-face contact met elkaar. Persoonlijk begrijp ik alle maatregelen en doe ik mijn best...

Lees meer
Interview Sydney Brouwer

Interview Sydney Brouwer

Veel organisaties willen fans maken van klanten, maar slechts weinige lukt dat. Klanten worden namelijk niet zomaar fans, daar moet je echt wel wat voor doen. Geweldige service leveren bijvoorbeeld. Service die zo goed is dat klanten het onthouden, het doorvertellen...

Lees meer
Waarom je organisatie te traag reageert in klantinteractie

Waarom je organisatie te traag reageert in klantinteractie

Veel van de artikelen die ik lees over klantervaring gaan over onderwerpen als de klantreis, customer experience. Iedereen meet en analyseert klanttevredenheid. Toch neem ik in de praktijk (zowel als privépersoon als zakelijk) nog vaak een behoorlijke disconnect...

Lees meer