SOEPELE KLANTENDIALOOG MET CHATTECHNOLOGIE

In klantcontacten maakt een persoonlijke benadering het echte verschil. En met contextuele chat wordt het ook nog eens efficiënt.

Van doelgroep tot tevreden klant: in de customer journey maakt persoonlijke benadering alle verschil. Tegelijk weten we dat 85% van alle klantcontacten in de nabije toekomst geautomatiseerd zal verlopen. Maar dat betekent niet dat het contact met al je klanten in alle fasen van de journey in een strak, onpersoonlijk keurslijf hoeft te worden gegoten. Of in ieder geval niet als je met contextuele chat werkt: digitaal kan toch persoonlijk zijn.

 52% van de millennials gebruiken social media om klantenservice problemen op te lossen. – Microsoft

KLANTACQUISITIE

Met een intelligent chatsysteem een prospect over de streep trekken

Het verminderen van de kosten voor klantenwerving blijft een uitdaging, want je moet alle prospects wel persoonlijk bedienen. Toch? De recente ontwikkelingen in de chattechnologie, gecombineerd met de kracht van kunstmatige intelligentie, maakt het mogelijk om robots het werk deels over te laten nemen. Begroet (potentiële) klanten op het moment dat ze het nodig hebben met onze contextuele chat en geef ze snel de informatie die ze zoeken. Onze chatbot-technologie verbetert de ervaring van je klanten door service en betrokkenheid in real time te stroomlijnen; altijd en overal.

Whitepaper: Lees hoe chatbots onmisbaar zijn in je bedrijfsstrategie

Efficiënt en doelgericht vragen van klanten beantwoorden en namens hen actie ondernemen, kan een uitdaging zijn, zeker als het aantal klanten en klanteisen toenemen. Ontdek hoe het gebruik van intelligente chatbots, vooral wanneer je duizenden of miljoenen klanten te woord staat, een onmisbaar onderdeel van je bedrijfsstrategie wordt.

KLANT ONBOARDING 

Verwelkom je nieuwe klant met een flexibel inzetbare chatbot

Als een prospect serieuze interesse toont in je organisatie heb je meestal al veel informatie over hem of haar verzameld. Als die prospect besluit om klant te worden, kun je een geweldige indruk maken door een vlot onboarding proces. En intelligente chattechnologie kan hier zeer goed bij helpen. Denk maar aan het begeleiden van de klant bij het openen van een nieuw account, of het versturen van een welkomstkit. En of dit nu via de corporate website is, via Facebook of Apple Business Chat, alle gegevens worden centraal verzameld, verwerkt en direct teruggekoppeld naar de klant. En als het nodig is kun je zo overschakelen naar een live takeover van de conversatie!

KLANTBEHOUD & GROEI

Maak een tevreden klant nog enthousiaster

Zo goed mogelijk inspelen op de behoeften en wensen van je klanten is goed voor klantenbinding. Onze contextuele chat maakt het eenvoudig om in realtime op verzoeken te reageren en upsell-berichten op geschikte momenten te presenteren. Het reduceren van de tijd en moeite van klanten om te interacteren met het bedrijf is de nummer één reden voor klantloyaliteit. Door relevante en boeiende interacties tussen klanten en jouw bedrijf neemt de werkelijke klantwaarde nog verder toe. Ook kunnen we chat slim integreren in andere klantcontactmomenten. Heeft een klant een vraag over een verzekeringspolis in PDF? 1 klik op het relevante deel (bijvoorbeeld over betaling) in het document en de klant komt in een chatervaring waarbij zijn gegevens bekend zijn en het onderwerp ook. Dat is pas echt contextueel en klantvriendelijk!

ONZE GARANTIES

Wij begrijpen heel goed dat het moeilijk kan zijn om de voordelen van moderne chattechnologie in combinatie met klantcontact duidelijk voor ogen te hebben. Daar komt bij dat je met veel partijen te maken hebt: je prospects en klanten, je sales- of campagneteam en je IT-afdeling. Wij denken dat je al deze partijen tevreden kan maken. Vanwege gemak, snelheid, flexibiliteit, maar ook inzicht in welke vragen er allemaal gesteld worden.

KLAAR VOOR VERBETERING?

Wil je praktische handvatten om een helder beeld te krijgen van hoe die verbetering precies tot stand kan komen? Dan is een vrijblijvende innovatiesessie een echte aanrader. Uitgangspunt zijn jouw doelstellingen en business vraagstukken. Meld je nu aan en wij nemen snel contact met je op om deze sessie te plannen.