NL +31 (0)30 65 66 140 BE +32(0) 16 38 69 10 info@dialoggroep.eu

CONTEXTUELE CHAT

Je handen vrij voor andere taken? Laat intelligente chattechnologie je klantinteractie overnemen. Ben je benieuwd hoe het werkt? We leggen het je uit in een vrijblijvende innovatiesessie.

De nieuwe generatie klanten heeft hoge verwachtingen van je bedrijf. Je moet altijd en overal bereikbaar zijn én een persoonlijke klantbeleving bieden, anders stappen ze zo over. Maar hoe kun je aan die standaarden voldoen zonder honderden mensen aan te moeten nemen? Met conversational intelligence. Ons eenvoudig te gebruiken, cloud-based ontwerp stelt je in staat om contextuele chatbots te creëren, modificeren en optimaliseren. Vervolgens zet je ze in waar nodig, of dit nu een social mediakanaal als Facebook is of op je website. Zo ben je altijd bereikbaar dankzij een systeem dat allesbehalve ‘robotachtig’ aanvoelt.

Z

Efficiënte inzet medewerkers

Begeleid je klant richting het juiste antwoord door inzet van conversational intelligence en verlaag zo je kosten. De technologie stuurt klanten pas door als het echt nodig is zodat medewerkers efficiënter hulp kunnen bieden.

Z

Hoge klanttevredenheid

Verhoog de klanttevredenheid door repeterende, tijdrovende taken te elimineren. Je voorkomt dat klanten twee keer hetzelfde verzoek krijgen en kunt processen direct digitaal afhandelen.

Z

Hoog gebruiksgemak

Maak het je medewerkers gemakkelijker door 1 ontwerp dat geschikt is voor alle kanalen.  Het intuïtieve, real-time UX design maakt snelle aanpassingen mogelijk en de productiviteit van je medewerkers schiet omhoog.

Z

Altijd bereikbaar voor klanten

Zorg bij alle kanalen waar je klanten online in contact komen met je organisatie voor een uitmuntende klantbeleving, ook buiten kantoortijden. Met contextuele chat lijkt het voor klanten alsof er altijd een medewerker aanwezig is.

Klantcase:

Een grote bank helpt tussenpersonen om op basis van enkele persoonsgegevens van de klant (gezinssamenstelling bijvoorbeeld) geautomatiseerd de juiste set documenten te verzamelen en zo te voldoen aan regelgeving en interne procedures. Tussenpersonen hoeven dus niet meer te bellen of te mailen maar worden sneller geholpen en kunnen zelf digitaal hun processen naar de bank sneller afronden. Daarnaast is het percentage uitval door de inzet van contextuele chat sterk verlaagd, waardoor de kosten van de bank zijn afgenomen.

Over Contextuele Chat

“Door gebruik te maken van contextuele links naar een chatbot kun je de klant een warme ontvangst bieden en online begeleiden bij vragen of processtappen. Een soort online klanthulp dus eigenlijk die klanten herkent en begrijpt. Dit resulteert hierdoor sneller in het beoogde antwoord op de klantvraag of in het bereiken van het uiteindelijke doel.”

Vincent van Wijngaarden, specialist Dialog Groep 

Maak de chatbot minder bot

De chat technologie geeft je de mogelijkheid om een geweldige klantervaring te creëren die je zal onderscheiden van de concurrentie terwijl je efficiëntie en productiviteit verbeteren. Bekijk de video waarin een autoverzekering afsluiten volledig door een chatbot wordt afgehandeld. Mobile-first klantcommunicatie zonder tussenkomst van een persoon, volledig automatisch, mét persoonlijke touch. Conversational intelligence op z’n best.

De invloed van contextuele chat op klantcommunicatie

De intelligente chatbot is krachtig en flexibel genoeg voor IT om snel te integreren met bestaande systemen en hoeft maar één keer ingesteld te worden. Door de uitgebreide koppelingen met interactieve video’s en intelligente formulieren kan een klant door het volledige proces begeleid worden zonder tussenkomst van een medewerker.

Eenmaal ingesteld, kan de bot op ieder ondersteund kanaal ingezet worden, inclusief websites en social media kanalen (bijvoorbeeld Facebook Messenger). De gebruiksvriendelijke templates geven de marketingafdeling de vrijheid om snel tekst, beeld en de flow van de conversatie met de klant aan te passen.

Zo ontstaat een systeem dat voor klanten én medewerkers persoonlijk en flexibel werkt, terwijl er achter de schermen veel geautomatiseerde processen aan de gang zijn.

Contextuele chat in de financiële sector

Hoe kun je die intelligente chatbot gebruiken in jouw sector? Denk bij de financiële sector bijvoorbeeld aan het volledig automatiseren van de klantenservice. Hierbij kunnen flows ingericht worden voor het uitleggen van ontvangen rekeningen, het overmaken van bedragen of het controleren van de balans. De chatbot suggereert vervolgens praktische veranderingen om de financiële zekerheid van je klanten te verhogen. Tevens kun je de flows persoonlijker maken met afbeeldingen en tone of voice.

Altijd bereikbaar, 24/7

Benieuwd hoe conversational intelligence in jouw sector eruit ziet? Als voorbeeld kijken we naar een verzekeringsmaatschappij. De intelligente chatbot kan klanten direct prijzen sturen voor huis-, auto- of bijvoorbeeld bootverzekeringen. Klanten kunnen eenvoudig een claim indienen aan de hand van vragen of oude claims terugkijken. Hebben ze vragen over het bedrijfsbeleid of rekeningen? Het chatsysteem geeft klanten direct antwoord, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

KLAAR VOOR VERBETERING?

Wil je praktische handvatten om een helder beeld te krijgen van hoe die verbetering precies tot stand kan komen? Dan is een vrijblijvende innovatiesessie een echte aanrader. Uitgangspunt zijn jouw doelstellingen en business vraagstukken. Meld je nu aan en wij nemen snel contact met je op om deze sessie te plannen.

NOG NIET OVERTUIGD?

Lees dan verder om te ervaren hoe je met contextuele chat direct kan anticiperen op de vragen van de klant. Door de inzet van deze nieuwe manier van persoonlijk communiceren, is het heel eenvoudig om klanten en prospects blij te maken 24/7.

BLOGS & INSPIRATIE

Interview Rien Brus over Customer Connectedness bij AEGON

Interview Rien Brus over Customer Connectedness bij AEGON

Rien Brus is Global Vice President of Customer Strategy bij Aegon en international keynote speaker. Hij begeleidt de Aegon-groep op internationaal niveau in de transformatie van een productgerichte verzekeraar naar een klantgerichte dienstverlener. In praktijk...

Lees meer
Van klantgericht denken naar klantgericht doen

Van klantgericht denken naar klantgericht doen

Organisaties zijn goed in het roepen dat ze klantprocessen optimaliseren vanuit het perspectief van de klant. Iedereen die betrokken is wordt enthousiast. Eindelijk een onderwerp dat er echt toe doet. Werkgroepjes en teams worden gevormd, en post-its en brown paper om...

Lees meer
Interview Nicole van den Heuvel over veranderkracht

Interview Nicole van den Heuvel over veranderkracht

In mijn ogen wordt het veranderen naar een klantgerichte organisatie zwaar onderschat ‘Wij willen de klant centraal stellen’. Talloze organisaties roepen het en de meeste wíllen het ongetwijfeld ook. Maar tussen droom en daad staan in elk geval praktische bezwaren in...

Lees meer