BETROKKEN MEDEWERKERS

Bereik je doelen sneller door overal en altijd slimmer samen te werken.

Medewerkers zijn een cruciale factor

Betrokken medewerkers zijn één van de belangrijkste succesfactoren voor een bedrijf. Maar hoe kun je het beste uit je medewerkers halen en zorgen dat ze ‘hart voor de zaak’ krijgen en houden? Het antwoord is niet eenvoudig. Het gaat om optimaal faciliteren van delen en vinden van kennis en kunde, maar ook om gedrag. Menselijk kapitaal wordt schaarser, de manieren van werken veranderen en door digitalisering neemt de complexiteit alleen maar toe.

Onze slimme oplossingen geven je de handvatten om kennis, informatie en processen direct aan de juiste personen te koppelen en zo de interactie tussen medewerkers te optimaliseren.

Ontsluit kennis, kunde en versterk je bedrijfscultuur

Naast informatie delen, gaat het ook om delen van kennis en kunde en het in context terug te kunnen vinden. Veel bedrijven lijden niet voor niets aan ‘corporate amnesia’. Wat gebeurt er als een kundige medewerker weggaat? Het vinden van de juiste informatie en efficiënt samenwerken, blijft een opgave.

Veel organisaties schaffen tegenwoordig een ‘social intranet’ aan om zo met elkaar te kunnen communiceren. Maar dat is maar een beperkt deel van het verhaal. Kennis blijft moeilijk vindbaar. Kunde is ontoegankelijk voor anderen. Tijd wordt verspild aan nodeloos zoeken en inefficiënt werken. Dat heeft een desastreuze impact op de medewerkersefficiëntie en -betrokkenheid.

Wij geloven niet in het zomaar neerzetten van technologie: voor ons is adoptie van cruciaal belang om een echt succesvolle community te vormen. De gekozen oplossing moet meer zijn dan een ‘sociaal’ platform. Het moet modern samenwerken optimaal faciliteren door alle bovenstaande elementen te omvatten. Dat ziet er in onze visie als volgt uit:

Binnen grote verspreide bedrijven wil je de medewerkers kunnen bereiken, ze moeten elkaar kunnen vinden, efficiënt samenwerken, kennis kunnen delen en met elkaar een krachtige bedrijfscultuur opbouwen. Meetbaar op elk niveau. Dan pas benut je echt de kracht van je duurste en meest waardevolle asset: de medewerker!

Eerst mensen, dan processen en dan pas technologie

Wij geloven in een professionele, gefaseerde aanpak en hebben bovenstaand volwassenheidsmodel ontwikkeld dat we gebruiken als leidraad in de samenwerking met onze klanten. Startpunt is de identiteit van je bedrijf. Uiteindelijk werken we toe naar een ecosysteem waarin ook de samenwerking met partners, klanten en leveranciers gefaciliteerd wordt. Dat levert een transparante en krachtige organisatie op. We erkennen daarbij 3 assen die we belangrijk vinden om echt succesvol te zijn, waarbij technologie slechts één ervan is.

  1. Mensen: We denken daar vanuit gebruikservaring. Hoe passen we een en ander aan.
  2. Processen: welke processen kunnen we verbeteren, starten vanuit use cases.
  3. Technologie: Een logische basis, die solide en rijk aan mogelijkheden moet zijn, gedacht vanuit platformen.

Daarom starten we graag met een vrijblijvende innovatiesessie, waarin we samen met jou en andere stakeholders kijken naar de toegevoegde waarde voor de business en de mensen. Pas daarna bespreken we de technologie en oplossingen. Dan pas weet je zeker of je voor de komende jaren de juiste keuzes gaat maken.

Behaalde resultaten

Als je het goed aanpakt, levert het inrichten van wat wij noemen een Enterprise Collaboration Platform heel wat op: kennis en kunde zijn makkelijk te vinden, projecten lopen soepeler, onboarding van medewerkers gebeurt gedegen en uniform, samenwerken gaat soepeler en sneller, ook met externen. Je organisatie doet weer mee in het digitale tijdperk.

De resultaten die onze klanten hebben behaald:

ONLINE SAMENWERKEN

Word je ook moedeloos van al die e-mails en vergaderingen? Weet niemand meer wat de laatste versie van het document is? Het kan ook anders. Met onze interactieve intranetoplossing raak je nooit meer gegevens kwijt, worden projecten sneller en efficiënter afgerond en werken je medewerkers productiever. Doorbreek die silo’s in je organisatie en verbindt medewerkers intern met elkaar, van manager tot specialist en van HR tot IT. Doorbreek de silo’s vervolgens extern door je organisatie te verbinden met klanten en partners, waarbij alle personen, informatie en tools op één plek samenkomen. Effectief online samenwerken kán, en begint hier.

LEARNING MANAGEMENT

Wil je het kennisniveau van je medewerkers graag verhogen, maar is er altijd gebrek aan tijd, locaties of experts om trainingen te geven? Dan is het tijd om de overstap te maken naar een digitale leerhub waar medewerkers met leertrajecten aan de slag kunnen waar en wanneer het ze uitkomt. Door een duidelijk leerpad in te stellen, volgt je personeel alle noodzakelijke trainingen en modules, terwijl ze tegelijkertijd in discussie kunnen met medecursisten, experts en zelfs het management. Combineer de voordelen van social learning met independent learning en ontdek hoe onze oplossingen leren efficiënt én leuk maakt. Betrokken medewerkers voor je organisatie liggen zo binnen handbereik.