BETROKKEN KLANTEN

Boost je resultaten door slimme klantinteracties.

Het is niet meer voldoende om de klantcommunicatie ‘gewoon’ adequaat af te handelen. Een klant verwacht meer. Een persoonlijke beleving en het gevoel gewaardeerd te worden, staan daarbij voorop. Dat betekent dat informatie persoonlijk, relevant en via het juiste medium beschikbaar moet zijn, altijd en overal. Hoe kun je hieraan voldoen als je miljoenen klanten hebt en toch persoonlijk wilt blijven?

Elke interactie is een kans om de klantbeleving positief te beïnvloeden en een klant te verrassen. Geen zorgen, met onze slimme oplossingen kan ook jij die optimale klantervaring bieden en de klantbetrokkenheid verhogen.

Technologie maakt digitaal persoonlijk

Goede digitale klantinteractie zorgt voor duidelijkheid en snelle afhandeling van processtappen die je je klant laat doorlopen. Dat gaat veel verder dan triggers vanuit je systemen die e-mails versturen. Je wilt je klant persoonlijk aanspreken en digitaal begeleiden in elke fase van de klantreis. Onze oplossingen zorgen voor:

Z

Relevantie

Speel in op klantspecifieke behoeften voor meer betrokken klanten.

Z

WOW-beleving

Zet die extra stap met diepgaande personalisatie en interactiviteit.

Z

Veiligheid

Voldoe aan alle eisen en richtlijnen van toezichthouders en AVG.

Z

Toegankelijkheid

Wees 24/7 bereikbaar vanaf elke plaats, via elk toestel en op elk moment.

Z

Digitale self-service

Geef klanten de regie om zaken via persoonlijke voorkeurskanalen te regelen.

Z

Automatisering

Begeleid je klant bij zijn of haar digitale klantreis en verkort de doorlooptijden.

Door onze kennis over hoe je klantinteractie kunt verbeteren in te zetten, kunnen alle klantreizen zonder zorgen sneller gerealiseerd worden dank je denkt. De klantbetrokkenheid verhogen is het ultieme doel en hoeft niet ingewikkeld te zijn. En het mooie is: je kunt gewoon je werk blijven doen, wij regelen het voor je. 

INTELLIGENTE FORMULIEREN

De tijd van papieren formulieren en invulbare pdf’s is voorbij: onderscheid je van de concurrentie met het formulier van de toekomst! Gebruik onze intelligente formulieren als startpunt van een geautomatiseerd digitaal proces voor je bedrijf om klanten te bedienen. Klanten vullen op je website geen vraag teveel in en de informatie wordt real time doorgezet naar alle systemen. De doorlooptijd is hierdoor zeer kort, waardoor klanten sneller een proces af kunnen handelen.

De klant blij én jij blij, want je bespaart tijd, verwerkingskosten en voorkomt het ‘tussen het wal en schip’ – scenario waar de klant ‘ergens’ blijft hangen. Ontdek alle voordelen van dit digitale proces.

INTERACTIEVE VIDEO

Het bereiken van klanten wordt een steeds grotere uitdaging, terwijl de eisen van klanten steeds verder toenemen. Hoe kun je die perfecte balans vinden tussen een persoonlijke klantbeleving en het versnellen en efficiënt inrichten van je processen? Met onze interactieve video-oplossing kun je klanten op een laagdrempelige manier informeren en om gegevens vragen. Die data wordt vervolgens direct in alle systemen verwerkt, zodat je altijd actuele gegevens bij de hand hebt. Ontdek hoe interactieve video kan inspelen op klantbehoeften en creëer die unieke klantervaring.

CONTEXTUELE CHAT

‘Die chatbot kan mijn klanten toch niet helpen, ze raken alleen maar gefrustreerd van die irrelevante opties.’ Herkenbaar? Maar wat als we die chatbot kunnen transformeren tot een responsive chat systeem dat klanten een goede persoonlijke service kan bieden? De contextuele chat technologie die bij ons tot je beschikking staat, doet de ‘oude’ chatbot in het digitale stof bijten. Niet alleen kunnen de bots persoonlijke klantinteractie geautomatiseerd aanbieden, de processen worden ook nog eens volledig automatisch afgehandeld en pas doorgestuurd naar een medewerker als ‘menselijk contact’ vereist is. Ontdek hoe intelligent onze chat technologie precies is en zet die stap extra in innovatieve interactie.

DIGITALE KLANTCOMMUNICATIE

De klant van nu wil direct geholpen worden, vanaf alle apparaten en via alle communicatiekanalen. Een consistente digitale klantervaring op ieder scherm is het doel, maar hoe kun je dat bereiken? Met onze oplossing voor digitale klantcommunicatie. Ontwerp, manage en analyseer vanaf één platform responsive berichten die er fantastisch uitzien op alle schermen en via alle kanalen geleverd kan worden. Zo ervaart je klant die persoonlijke benadering en kun je zeer gericht aanbiedingen doen met een hogere kans op conversie. Ontdek de mogelijkheden van onze slimme interface en leer je klant écht kennen.